Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Érintésmentes működtetésű ivókút megoldások

Érintésmentes működtetésű ivókút megoldások

Járványhelyzet idején, vagy csak mert a felhasználói környezet úgy kívánja, üzemeltető és fogyasztó számára egyaránt fontos lehet, hogy az ivóvíz-vételi lehetőségként felkínált ivókút, fizikai kontaktus nélkül is használható legyen, azaz érintés nélkül tudjunk inni vagy palackot/poharat tölteni belőle.

Pedálos működtetésű, érintésmentes ivókút

Az álló kialakítású ivókutak esetén, kézenfekvő megoldásként kínálkozik az ivókút-testbe épített lábkapcsoló, vagy más néven pedál alkalmazása. Ilyen esetben a vízsugár indítására szolgáló nyomógombos szelep, az ivókút belsejében található. A felhasználó mindössze a lábbal lenyomható pedállal kerül kapcsolatba, így megvalósulhat az érintés nélkül történő vízvétel. Nem kell tartanunk a fölöslegesen elfolyatott ivóvíztől sem, hiszen a szelep automatikusan elzár, ha a felhasználó már nem nyomja a pedált. Illetve – az alkalmazott ivókút fejtől és/vagy pohártöltő fejtől függően – ezek a termékek is megfelelhetnek a vandálbiztos követelményeknek.

Infrás ivókút csappal szerelt, érintésmentes fali ivókút

Ha fali rögzítésű terméket szeretnénk beépíteni, az infrás ivókút csapteleppel szerelt vízvételi egységek lesznek a befutók. Mivel a fali ivókutaknál nincs földig érő, szerelvényeket eltakaró palástlemez, így sem esztétikai, sem vandálbiztonsági szempontokból nem lenne célszerű a pedálos kialakítás. Az önelzáró működésű, infrás ivókút fejek és pohártöltő fejek alkalmazásával megvalósul a teljesen érintésmentes kialakítás. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy az infrás ivókút csappal szerelt kutakat kültéri alkalmazásra nem javasoljuk, mert az erős napfény megzavarhatja az infrás érzékelőt.