Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kupakgyűjtő szív – Segítség szívvel, lélekkel

Kupakgyűjtő szív – Segítség szívvel, lélekkel

Egyre több hazai településen (is) találkozhatunk, karitatív céllal kihelyezett, kimondottan kupakok leadására alkalmas szelektív gyűjtőkkel. Ezen tapasztalaton és a vásárlói megkereséseken felbuzdulva kerültek választékunkba ilyen termékek is.

A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. – David Brower környezetvédelmi aktivista  

 

A szelektív hulladékgyűjtés jó, ez vitán felül áll. Környezetünk kímélése és az – egyébként NAGYON lassan lebomló, de – újra hasznosítható anyagok külön-külön történő hulladékba adása mindannyiunk közös érdeke. Ezzel az egyszerű tevékenységgel bárki hozzájárulhat a fenntartható fejlődéshez. Ha pedig nem „csak” bolygónkért és az utánunk érkező generációkért, de a jenleg rászorulókért is tehetünk valamit, a szelektív gyűjtésen (így a kupakgyűjtésen is) csak nyerhetünk.

Szervezett kupakgyűjtés

A kupakgyűjtő mozgalom sok-sok évvel ezelőtt Dániából indult világ körüli útjára. Először kevésbé látványosan, de már összehangolt formában gyűjtötték a műanyagot… Mára pedig a kezdeményezés országhatárokon átívelve, Európa szerte ismert módja lett a műanyag hulladék szétválogatásának, leadásának.

kupakgyűjtő szív

Kupakot gyűjteni persze nem csak szív alakú gyűjtő-tárolókban lehet. Többféle elképzeléssel találkoztunk már az ország számos településén. Ami viszont minden alkalommal közös volt bennük, az a szívecske motívum megjelenése és a gyűjtők lelkesedése. Egy-egy ilyen – utcabútorként is funkcionáló – kupakgyűjtő, akár néhány hét alatt is meg tud telni.

A B&K választékában „szív” és „tallér” alakú kupakgyűjtőket talál az érdeklődő. Előbbi pirosra szinterezett acélból, rácsos oldalakkal készül, utóbbi pedig – modernebb kivitelben – szálcsiszolt felületű, rozsdamentes acélból, szívecske lyukasztással kerül forgalomba.