Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ózongenerátor, levegő fertőtlenítő, felület fertőtlenítő

Ózongenerátor, levegő fertőtlenítő, felület fertőtlenítő

A vegyszerek nélkül történő, környezetbarát és valóban hatékony levegő fertőtlenítés legjobb eszközei az ózongenerátorok és az UV-C levegő fertőtlenítő berendezések. Melyik a jobb? A fent említett eszközök levegő és felület fertőtlenítő hatását (ami a végeredményt illeti) nem lehet, és nem is érdemes összehasonlítani. 

Kérdései vannak? Árajánlatot szeretne?

Forduljon bizalommal Szabó László vezető projektmenedzser kollégánkhoz a +36 30 530 6954-es számon, vagy a következő e-mail címek valamelyikén: szabo_laszlo@bandk.hu vagy info@bandk.hu

A fertőtlenítendő helyiség paraméterei alapján jól megválasztott berendezés - legyen az UV-C fertőtlenítő vagy ózongenerátor - esetén, mindkét eljárás tiszta, csíramentesített levegőt eredményezhet. A különbség elsősorban a fertőtlenítési eljárásban van, mert amíg az ózongenerátorok használata közben, szigorúan tilos a művelettel azonos helyiségben élőlénynek tartózkodni, addig az UV-C légtisztítók semmilyen veszélyt nem jelentenek az élő szervezetekre, hiszen a fertőtlenítési folyamatok a berendezéseken belül mennek végbe - szemben az ózongenerátorokkal, amelyek "elárasztják" a szoba, iroda stb. belterét ózonnal, ami agresszív oxidációval károsít/pusztít el minden élőlényt.

 

Az ózongenerátor működése

Az ózongenerátor működése

 

 

Ózongenerátor használata lakásban

A fertőtlenítendő helyiség funkciójától függetlenül, bárhol alkalmazhatunk ózongenerátort, amennyiben betartjuk a szükséges biztonsági előírásokat!

A levegő fertőtlenítő kezelés megkezdéséhez, az ózongenerátor készüléket csatlakoztatni kell egy fali aljzathoz és máris működésre kész! Az eljárás hatékonysága elsősorban a képződő ózon mennyiségétől függ, és attól, hogyan terjed a környező légkörben, illetve hogy milyen adott helyiség tagoltsága. Éppen ezért, az optimális fertőtlenítéshez kövessék ezeket az egyszerű ajánlásokat:

  • Helyezzék az ózongenerátort a szennyezett területhez a lehető legközelebb; az ózon koncentráció ott a legnagyobb, ahol kiáramlik a készülékből.
  • Helyezzék az ózongenerátort a helyiség egy magas(abb) pontjára. Mivel az ózon nehezebb, mint a levegő, lefelé fog szállni és amerre elhalad, reakcióba lép a szennyeződésekkel és megsemmisíti azokat. A légáramlatok vagy ventilátorok segítik az ózongáz szétterjedését.
  • Válassza ki a kezelés időtartamát (1-60 perc között) majd az ózongenerátor elindulása után, azonnal hagyja el a helyiséget. Emberek, állatok és más élőlények jelenlétében a kezelés nem végezhető! (Súlyos egészségkárosodást okozhat!) Ha a működési idő lejárt, várjon 30 percet mielőtt belép a helyiségbe.
  • Alaposan szellőztesse ki a fertőtlenített helyiséget!

 

 

Ózongenerátor használata autóban

Járművek belsejében végzett ózonos levegő fertőtlenítéssel már a koronavírus megjelenése előtt is találkozhattunk. Mégis, talán a covid-19 megjelenése után lett elterjedtebb az autók ózongenerátoros vírusmentesítése. Az eljárás menete lényegében megegyezik a lakásban, irodában végzett légfertőtlenítéssel, az egyetlen különbség a járművek kis belteréből adódik, azaz, hogy a kevesebb légköbméter, rövidebb idő alatt telítődik ózonnal, így az eljárás időtartama is lerövidül. Ami pedig az autóban történő ózongenerátoros fertőtlenítés hatékonyságát illeti, mi sem bizonyítja jobban, mint például az, hogy az Országos Mentőszolgálat is előszeretettel alkalmazza a mentőkocsik fertőtlenítésére. 

Ózongenerátor a Monori Mentőszolgálat használatában  Ózongenerátor a Monori Mentőszolgálat használatában

BKH6311321 ózongenerátor a Monori Mentőállomás szolgálatában

 

Ózongenerátor árak

Ózongenerátort (teljesítménytől függően), akár már egy hajszárító áráért is vásárolhatunk. Az olcsó (megfizethető) vételár nem mindig jelent egyet a gyenge minőségű termékkel, ugyanakkor nem árt, ha vásárlás előtt meggyőződünk a terméket forgalmazó cég szakértelméről, a biztosított szerviz háttérről, stb. Az alább látható ózongenerátorok és UV-C fertőtlenítők, megfelelőségi nyilatkozattal ellátott, professzionális berendezések. 

Kérdései vannak ózongenerátorainkkal kapcsolatban? Árajánlatot szeretne?

Forduljon bizalommal Szabó László vezető projektmenedzser kollégánkhoz a +36 30 530 6954-es számon, vagy a következő e-mail címek valamelyikén: szabo_laszlo@bandk.hu vagy info@bandk.hu