Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rugalmas ütközésvédelem, raktári ütközésvédelem

Rugalmas ütközésvédelem, raktári ütközésvédelem

Rugalmas ütközésvédelemre minden olyan területen szükség lehet, ahol kézi vagy gépi erővel történő árumozgatás történik. A hagyományos (fa vagy fém alapanyagból készülő) ütközésvédelmi megoldások, egy esetlegesen bekövetkező ütközés esetén kárt tehetnek az ütköző járművekben, raklapos vagy dobozolt árukban. Sőt, nem "csak" csak az ütközést elszenvedő eszközök és árukészlet, de nagy valószínűséggel az ütközéshárítóként funkcionáló fa és fém eszközeink is megrongálódhatnak, melyek így utólagos javítást és karbantartó festést igényelnek. Mindezekkel szemben, a rugalmas ütközésvédelmi eszközök megkímélik az ütköző terhet (legyen az jármű vagy rakomány), és utólagos javításra sem lesz szükség.

Kérdései vannak? Árajánlatot szeretne?

Forduljon bizalommal Szabó László vezető projektmenedzser kollégánkhoz a +36 30 530 6954-es számon, vagy a következő e-mail címek valamelyikén: szabo_laszlo@bandk.hu vagy info@bandk.hu

Az ipari, rugalmas ütközésvédő rendszer előnyei

A rugalmas ütközéshárító elemek elnyelik a becsapódási energiát, így nem károsítják az épület elemeket, és megóvják az ütköző járművet, rakományt. Míg a fából vagy fémből készülő ütközéshárítók az erőteljes külső hatások során deformálódnak és sérülnek. Az ipari. rugalmas ütközésvédő elemek a külső hatás megszűnése után, felveszik eredeti alakjukat, visszatérnek az eredeti pozíciójukba. 

raktári ütközésvédelem hagyományos anyagok  raktári ütközésvédelem rugalmas ütközésvédelem

 

Ütközés után, nincs szükség az elemek cseréjére vagy újrafestésére, hiszen a termék anyagában színezett, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez. A rendszer elemei UV fénynek ellenállnak, nagy mechanikai szilárdság, kopásellenállóság és hosszú élettartam jellemzi azokat.

raktári ütközésvédelem hagyományos anyagokból rugalmas ütközésvédelem

 

Az ütközésvédő elemek könnyen szerelhetők, szükség esetén gyorsan cserélhetők. A rikító élénksárga színe pedig jól kitűnik a környezetéből, így akár az ütközés is elkerülhető lehet.

ütközésvédő elemek szerelése hagyományos rendszereknél rugalmas ütközésvédelmi rendszer raktárak számára

 

A PVC anyagokból készülő ütközéshárító elemek egyszerűen tisztíthatók, a legtöbb ipari alkalmazású kémiai tisztítószernek ellenáll. Jellemző rá a sóoldatokkal, benzinnel, olajjal, alkoholokkal, savakkal szembeni ellenállás.

ütközésvédelmi rendszer tiszítása rugalmas ütközésvédelmi rendszer tisztítása

Rugalmas ütközéshárító rendszerünk - szemben egy hagyományos fa vagy műanyag ütközésvédővel - teljesen tűzálló. Tűzvédelmi besorolási osztálya V0. ami annyit jelent, hogy önoltó jellemzőkkel bír, azaz tűz esetén nem táplálja a lángokat.

Rugalmas ütközésvédelem, raktári ütközésvédelem

A raktári ütközésvédelem feladata kettős

Egyrészt biztosítania kell, hogy egy esetleges ütközés során, az ütköző járművekben (jellemzően targonca, emelő gép...), illetve a raktári polcrendszerben, tartó pillérekben és falazatban a károk minél kisebbek legyenek. Másrészt - pl nagyobb raktárcsarnokok esetén - a gyalogos forgalom és a gépi rakodás elkülönítését, a gyalogos forgalom védelmét, szükség esetén kontrollját is ilyen módon oldhatjuk meg.

Kérdései vannak? Árajánlatot szeretne?

Forduljon bizalommal Szabó László vezető projektmenedzser kollégánkhoz a +36 30 530 6954-es telefonszámon, vagy a következő e-mail címek valamelyikén: szabo_laszlo@bandk.hu vagy info@bandk.hu