Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

zsírfogó

Zsírfogó, zsírleválasztó tisztítása, követelmények


Környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, nagykonyhák, húsfeldolgozó üzemek esetében a technológiai térből elfolyó szennyvizet kötelező zsírleválasztó berendezésen keresztül csatlakoztatni a csatorna hálózathoz. Amennyiben a berendezés megfelelően működik, akkor a rajta átfolyó szennyezett vízből leválasztja az ülepedő szilád halmazállapotú szerves maradékot és egyben a zsírfogó kamrában leválasztja a felúszó olajat és zsírt. Ezen az úton biztosítja, hogy a csatornába befolyó víz összetétele az előírt határértéken belül legyen.

ZSÍRFOGÓ ÉS HOMOKFOGÓ BERENDEZÉSEK NAGYKONYHAI HASZNÁLATRA

A konyhai zsírfogó, zsírleválasztó és homokfogó, homokleválasztó berendezés egy olyan eszköz, amely a fáziselválasztás során (folyadékok és szilárd szennyeződések fajsúly különbsége alapján) szétválasztja a konyhai szennyvizet, és a benne található szennyeződéseket.  A könnyebb, zsírok és olajok a felszínen maradnak, míg a nehezebb darabos szennyeződések a tároló tartály alján, iszap formájában ülepednek le.