Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ivókút kutyaitatóval

Közterületi ivókutak, ivóvizet az utcára

Utcabútor jellegű ivókutakat az utcára!

Mint az tudható az tiszta ivóvíz nagy érték és egyre nagyobb lesz, előállítási költsége folyamatosan nő. Az is érzékelhető, hogy a költségek növekedése, az illetéktelen célú vízhasználat következtében  eltűnőben vannak a közkutak. 

Ivókút helyett ivócsap?

Az ivócsapok létrejöttét a közterületi ivókutak hiánya hozta létre, egy nagyszerű ötlet amely ivásra alkalmassá teszi  a városokban számos helyen megtalálható tűzcsapokat.  A klímaváltozás hatására kialakuló extra hőmérsékletek következtében egyre többször és többet kell innunk, ugyanakkor ma már egyre többször halljuk, hogy szükséges elkerülni az a palackozott  vizek fogyasztását a keletkező műanyaghulladék okán. Ma már elérhetőek az élelmiszer biztos  (food safe) kulacsok, amelyeket ha magunkkal viszünk, kiürülés esetén az ivókutakból vagy ivócsapokból újratölthetőek, ezzel a lépéssel hozzájuthatunk a szükséges vízmennyiséghez és egyben a környezetünket is óvjuk.

Refill projekt – Töltsd újra Magyarország!

A „Refill projekt – Töltsd újra Magyarország!” hozzánk is elért. Véleményünk szerint, az ötlet (vagy inkább mozgalom) nem jó, hanem kimondottan zseniális! És hogy ezt mennyire komolyan gondoljuk, azt szeretnénk egy akcióval is bizonyítani. A következő 100 db, B&K Kft -től vásárolt, BK0… cikkszámú ivókúthoz 1-1db, 650ml-es Ars Una kulacsot adunk ajándékba.

Városszépítő utcabútor, köztéri ivókút-család Tárnok Zsolt formatervezésében, gyártási tervek a B&K Kft kivitelezésében

Több exkluzív olasz sportkocsi terveit készítette már el Tárnok Zsolt, aki a Moholy-Nagy László Formatervezési ösztöndíj keretében egy újszerű, köztéri, utcabútor jellegű  rozsdamentes ivókút-család terveit dolgozta ki, amelyből az elkészült prototípus már szerepelt az Iparművészeti Múzeumban rendezett kiállításon is.

 

Ivókút adományozás

Köztéri ivókút adományozás, hogy a Monori Pincefalu is részese lehessen a "Refill -  Tölstsd újra" mozgalomnak!

Az adományozással és a köztéri ivókút telepítésével cégünk hozzá kívánt járulni, hogy mind többen térjenek át az egészséges de nem palackba zárt ivóvíz fogyasztására! A KultPince kertjébe telepített ivókút magasságának és az ivókút csaptelepnek köszönhetően gyerekek számára is tavasztól őszig áll a pincefaluba látogatok rendelkezésére!

 

Ivókút bölcsődék óvodák számára

Igényként merült fel, hogy már bölcsődékben és óvodákban is szükség van ivókutakra. Az első ilyen célú ivókút telepítését követően kiderült, hogy a hagyományos ivókút csaptelep főleg a bölcsődés korú gyerekek nem tudják gond nélkül működtetni, igen sok esetben csak segítséggel tudtak inni. 

 

Újabb ivókút a Monori Pincefaluban

Töltsd újra Magyarország, azaz töltsd újra te is!

A mai napon, azaz 2019 július 16-án a cégünk mint ivókút gyártó és a KultPince mint a vízszolgáltatást biztosító egyezségének eredményeként újabb ivókút lett telepítve a KultPince kertjébe, a parkoló bejáratának közelébe. A telepített köztéri ivókút, a magasságának és az ivókút csaptelepnek köszönhetően  akár óvodás gyerekek számára is használható, palack vagy kulacs újratöltésre (refill) alkalmas.  Az ivókút kora tavasztól késő őszig éjjel-nappal a pincefaluba látogató turisták, kirándulók rendelkezésére áll, Az ivókútba nyomásszabályozó lett beépítve, így kialakuló vízkép kényelmes ivást biztosít és  a vízsugár eléggé magas ahhoz, hogy egy kulacs vagy egy flakon kényelmesen megtölthető. Ahhoz, hogy a  Refill - Töltsd újra a környezetkímélésen túl az egészségünket is szolgálja, az újratöltéshez minden esetben használjuk megfelelő hőmérsékleten mosható, fertőtleníthető rozsdamentes vagy műanyag kulacsot, flakont!