Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

nyilvános illemhely

Új generációs fizető automata, érintésmentes fizetési lehetőséggel

A B&K Kft. által gyártott nyilvános WC-kben már jó ideje rendelkezésre áll az érmevizsgáló mellett a bankkártyás fizetési lehetőség, ezt a megoldást terjesztettük ki a dobozolt beléptető, beengedő termékeinkre. Az új fizető automata rendszerünk tartalmazza a hagyományos, elektronikus érmevizsgálót és megrendeléstől függően (ki melyik bankkal tud vagy akar szerződést kötni) a bankkártyás fizetéshez szükséges Nayax Onix, vagy az Ingenico Self 2000 bankkártya terminált. A bankkártyás fizetési lehetőségből adódóan természetesen vezetékes vagy vezeték nélküli internetelérés szükséges!

Mosdóhigiéniai termékeink, szaniterek

A "szaniter" szó általában a vízellátással és a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos rendszerekkel, berendezésekkel, valamint az ezekhez kapcsolódó mosdóhigiéniai funkciót ellátó termékekkel foglalkozik. A szaniter fogalom tartalmazza a fürdőszobai és konyhai csaptelepeket, WC-ket, mosdókat, zuhanyzókat és más olyan eszközöket, amelyek a vízhasználatot és a higiénia fenntartását szolgálják a háztartásokban, középületekben és ipari létesítményekben. A szaniter terület fontos a lakossági és ipari ingatlanokban egyaránt, mivel az megfelelő vízellátást, víz- és szennyvízelvezetést biztosít, ami létfontosságú az egészségügyi és kényelmi szempontokból.

WC Válaszfalak, mosdópulltok, referencia galéria

WC-kabin, WC válaszfal, Zuhanyfülke, mosdópultok, házhoz visszük, összerakjuk és be is építjük!

Egy WC kabin vagy zuhanyfülke megépítése nem mindenki számára rutin feladat. Ez természetes. Éppen ezért, a megrendelő dönti el, hogy csak a WC kabinok összeállításához szükséges, méretre szabott és lapraszerelt alapanyagokat szerelvényeket vásárolja meg, vagy komplett szolgáltatásként a WC fülke vagy zuhanyfal összeszerelését is megrendeli. Mosdópultjainkat egyedi igények szerint gyártjuk, ez vonatkozik az anyagválasztásra, a mosdómedence választásra, méretekre és a rögzítés módjára egyaránt. A referencia galériában szereplő WC fülkék, WC kabinok, válaszfalak, mosdópultok mind egyedi igény alapján készültek, a cégünk kivitelezésében.

WC kabin, WC válaszfal, WC fülke mosdópult, Corian (acril) mosdópult

Újabb lényeges, de opcionálisan rendelhető szolgáltatás bővítés a WC-Guide rendszerben

További hasznos információ az okos nyilvános WC üzemeltetői számára!

Az ország különböző részein telepített nyilvános illemhelyek üzemeltetési tapasztalatai alapján újabb biztonsági funkcióval bővült a WC-Guide rendszer szolgáltatása, amely a rövidesen üzembehelyezésre kerülő monori okos nyilvános illemhelybe már beépítésre kerül.

A WC-Guide beavatkozást igénylő szolgáltatásai továbbiakban így alakulnak:

 • Fagyveszély, túl alacsony hőmérséklet a szervíztérben
 • Vízhiány 10 percen túl, alkalmazási helytől függően szünetel a vízszolgáltatás vagy a helyi vízellátás meghibásodott
 • Áramkimaradás 10 percen túl, téli időszakban kiemelkedően fontos információ
 • Füst a szervíztérben
 • Dugulás a WC csészében
 • Érmevizsgáló hiba, eltömődés
 • Mosórendszer hiba
 • Szennyvíztároló telítettsége > 70%, kiépítéstől függően
 • Illetéktelen személy a szervíztérben
 • Rosszullét a vendégtérben, 5 percig nincs mozgás
 • Segélykérő nyomógombot megnyomták
 • Ajtó nyitva 5 percen túl
 • Tűz volt a szemetesben (automatikus oltás van)
 • Kevés a WC papír
 • Kevés a szappan
 • Folyamatos vízhasználat, esetleges csőtörés vagy egyéb vízhasználatot jelentő meghibásodás
 • Víz megjelenése a WC alatti szerviz aknában, amely származhat meghibásodásból, a talajvíz szintjének emelkedéséből vagy az esetlegesen befolyó esővízből.

A nyilvános illemhelyek száma Közép-Európa nagyvárosaiban

A közép-európai nagyvárosok egy dologban nagyon hasonlítanak: mindenhol elégedetlenek a nyilvános illemhelyek számával és a használati díjával –  legalábbis ez a kép rajzolódik ki  Németországtól Romániáig, ha az adott ország sajtójában rákeresünk az ezzel kapcsolatos újságcikkekre.

Nyilvános illemhely innovatív érintésmentes fizetési lehetőséggel

Cégünk által fejlesztett és gyártott nyilvános illemhelyeink opcionális kiegészítői választéka újabb innovatív elemmel bővült. Ma már általánosnak mondható az érintésmentes bankkártyás fizetési mód, amely lehetőség már eddig is rendelkezésére állt megrendelőink számára.

Termékismereti képzés áramszünet esetén

Egésznapos áramszünetnek nem igazán örülünk a forgalomkiesés miatt, de ha már így van, akkor igyekszünk hasznosan eltölteni a napot. Ezen elv alapján szerveztünk a KultPincében egy termékismereti oktatást, amelyet egy kellemes csapatépítő ebéddel és egy pincefalu túrával egészítettünk ki.

WC öblítés a közösségi mosdókban

Direkt vagy tartályos WC öblítés ez itt a kérdés?

Tartályos öblítés:

 • a WC tartályok önálló és beállítható szintérzékelővel rendelkeznek, ennek megfelelően a kívánt öblítővíz mennyisége 3-9 liter között precizen beállítható. Feltöltődési idő a beállított vízmennyiségtől függően 30-70 másodperc lehet. Ez a feltöltési idő nagy forgalom esetében sem jelenthet gondot, mivel a használó távozása és az új használó újbóli öblítés igénye általában hosszabb, mint a feltöltődési idő.

 

Köztéri illemhelyek ózonos levegő- és felületfertőtlenítése, szagtalanítása

Automatikus működésű, utcabútor jellegű köztéri WC-ink már eddig is számos olyan kényelmi és biztonsági funkcióval rendelkeztek, amit az üzemeltetői tapasztalatok és visszajelzések tettek indokolttá.

Játszótéri nyilvános WC-k dekorációja (ajánlás)

A közösségi felületeken egyre több szó esik a közterületi nyilvános WC-k szükségességéről. Az igény egyértelmű, szükséges, hogy parkokban játszótereken, parkolókban bringaútvonalak mentén, vagy egy köztér félreeső sarkában legyen a mai kornak megfelelő higiénikusan működő nyilvános WC.