Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szolgáltatás vásárlása kempingekben RFID kártyák alkalmazásával

Szolgáltatás vásárlása kempingekben RFID kártyák alkalmazásával
A kempingekbe érkező vendégek az ott tartózkodásuk ideje alatt nem egyformán veszik igénybe a kemping által kínált szolgáltatásokat. Gondolunk itt elsősorban a zuhanyozás, mosogatáskor a melegvíz használatra, ételfőzés, melegítés, lakókocsik áramellátása, mosógép használat...

Erre a már jól bevált érmevizsgálós (Ft, EUR, zseton) megoldásainkat kínáljuk, Ennek a megoldásnak igazán egy hátránya van, hogy pénz van a rendszerben és az felvet biztonsági kérdéseket is, rendszeresen üríteni kell a kasszát. 

Szolgáltatás vásárlása kempingekben RFID kártyával

A technológiai fejlődés eredményeként már más megoldás is elképzelhető. Az általunk javasolt rendszer áll egy, a recepción folyamatosan üzemelő  számítógépből, a szolgáltatás igénybevétel helyén, Pl zuhanyonként  egy RFID olvasóból és egy hozzá illesztett vezérlő elektronikából. A vendég érkezésekor, vagy ott tartózkodása idején bármikor, ha fizetős szolgáltatást akar igénybe venni, letéti díj ellenében kap egy transzponder (RFID) eszközt, amely ott tartózkodásának időtartamára azonosítja Őt.  Bármely szolgáltatás igénybevétele esetén az RFID eszköz az olvasóhoz való közelítésével a rendszer rádiófrenkvenciás kapcsolaton keresztül a számítógép adatbázisa segítségével beazonosítja a használót. A használó a szolgáltató által beállított időtartamig használhatja az éppen aktuális szolgáltatást. Ismételt közelítéssel több időt is vásárolhat a vendég, de minden esetben az időtartamot többszörözi, Pl. 10 az alapegység, akkor 20,30 percre változhat a használati időtartama. A vezérlő elektronika vezérelhet, relét, mágneskapcsolót, mágnesszelepet a szolgáltatás milyenségétől függően. A szolgáltatás helye és a központi számítógép közötti távolság akár több kilométer is lehet.

Szolgáltatás vásárlása kempingekben RFID kártyákkal

A vendég távozáskor a recepción leadja az RFID kártyáját, a központi számítógéphez csatlakoztatva van egy RFID olvasó, amelynek segítségével kinyomtathatók a vendég által igénybevett szolgáltatások és a fizetendő összeg. Az RFID kártya nem érzékeny nedvességre, vízre, így a zuhanyzóban is nyugodtan a vendégnél lehet.