Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szakma

Célunk, hogy ezen az oldalon termékeinkkel kapcsolatban olyan hasznos műszaki információkat, beépítési tippeket adjunk, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, és/vagy az adott témában fordultak már hozzánk Partnereink. 

Reméljük, hogy ötleteinkkel segítségére tudunk lenni munkájában, legyen szó közösségi mosdó építéséről, élelmiszeripari vagy egészségügyi beruházásról, esetleg az "otthoni fürdőszoba" felújításáról. Ha úgy érzi, hogy valamely termékünkről, műszaki megoldásunkról szeretne bővebb információhoz jutni, kérjük jelezze felénk és amennyiben lehetséges mi rövidesen válaszolunk.

Legyen vásárlónk webáruházunkban!

Higiénikus ipari vízelvezetés mesterfokon

Higiénikus ipari vízelvezetés mesterfokon

Ipari üzemek, így az élelmiszeripar, gyógyszeripar, vendéglátás…. területén kifejezetten fontos, hogy egyrészben a technológiai területről olyan vízelvezető rendszert alakítsunk ki, hogy az megfelelően higiénikus, könnyen tisztítható, karbantartható és egyben tartós megoldást biztosítson.

A B&K Kft által forgalmazott, illetve gyártott rozsdamentes folyókarendszerek és padlóösszefolyók anyaguk (AISI 304, AISI316) és konstrukciójuk tekintetében kielégítik higiéniai követelményeket, az idevonatkozó szabványok előírásai szerint.

Referencia képek Bükkfürdői projektről

Referencia képek Bükkfürdői projektről

A Büki Gyógyfürdő felújítása során szállított termékeink:

 

WC válaszfalak, Corian mosdópultok, kézszárítók, hajszárítók, Infrás csaptelepek, szappanadagolók, hulladékgyüjtők, zuhanykifolyók, zuhany csaptelepek
Rozsdamentes csatornák, szifonok

 

Egyedi gyártású zuhanykifolyó műanyagból, amely ellenáll a gyógyvíz korrózios hatásának!

Zsírfogó, zsírleválasztó tisztítása, követelmények

Zsírfogó, zsírleválasztó tisztítása, követelmények


Környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, nagykonyhák, húsfeldolgozó üzemek esetében a technológiai térből elfolyó szennyvizet kötelező zsírleválasztó berendezésen keresztül csatlakoztatni a csatorna hálózathoz. Amennyiben a berendezés megfelelően működik, akkor a rajta átfolyó szennyezett vízből leválasztja az ülepedő szilád halmazállapotú szerves maradékot és egyben a zsírfogó kamrában leválasztja a felúszó olajat és zsírt. Ezen az úton biztosítja, hogy a csatornába befolyó víz összetétele az előírt határértéken belül legyen.

TPE gumi ütközésvédő anyagjellemzőiről

TPE gumi ütközésvédő anyagjellemzőiről

A TPE a gumi (hőre lágyuló elasztomer) nagy rugalmassága, nagy szilárdsága, magas elasztikus tulajdonságokkal rendelkezik,

Jellemzői:

  • a fröccsöntés jól feldolgozható,
  • nem toxikus környezetre nézve biztonságos
  • a keménysége széles körben alakítható
  • ágy textúrájú, időjárásálló, fáradtságálló és jó hőmérsékleti toleranciájú.
  • jól feldolgozásható
  • újrahasznosítható, megfelel a környezetvédelmi előírásoknak
Corian medence választék

Corian medence választék

A mosdópultok megjelenését nagyban meghatározza beépítésre kerülő medence mérete és formai kialakítása.

Kézmosó, cipőtalp tisztító, kézfertőtlenítő forgóvillás beléptető kapu sütödék, pékségek, tésztaüzemek számára

Kézmosó, cipőtalp tisztító, kézfertőtlenítő forgóvillás beléptető kapu sütödék, pékségek, tésztaüzemek számára

Ma már egyre gyakrabban felmerülő igény, hogy a pékségek, sütödék, tésztaüzemek is igénylik a munkahelyi beléptetés során az ottani feltételeknek megfelelő forgóvillás beléptető kapukat, amikor is az alkalmazási körülményeknek megfelelő a beléptető kapuk kialakítása.

 

Kézmosó cipőtisztító, kézfertőtlenítő forgóvillás beléptető

QR kód alapú beléptetés egyszerű és hatékony megoldás

QR kód alapú beléptetés egyszerű és hatékony megoldás

A digitalizáció térhódításával egyre több területen válik elérhetővé a QR kód technológiája, amely számos alkalmazási területen kínál hatékony megoldásokat. Az egyik ilyen terület a beléptetési rendszerek, ahol a QR kódok lehetővé teszik a biztonságos és gyors belépést számos környezetben. Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, hogy hogyan működik a QR kód alapú WC beléptetés, és milyen előnyei vannak ezen technológia használatának.

Lézervágás lehetőségei, asztali irattartó

Lézervágás lehetőségei, asztali irattartó

Lézervágott asztali irattartó rozsdamentes lemezből

Az asztali irattartó csak egy példa a lézervágás lehetőségeit illetően. Rozsdamentes szálcsiszolt lemezből lézervágással és élhajlítással készült egymásra rakható irattartó céges logóval  készült, egyfajta demostratív és marketing célú termék. 

Érmevizsgálók csoportosítása

Érmevizsgálók csoportosítása

Elektronikus, programozható érmevizsgálók

  • Ma már ezen felépítésű érmevizsgálókat építik be és használják a fizető automatákban. Ezek az érmevizsgálók működés tekintetében a legmegbízhatóbbak, ezek köré építhetők rádobásgátlók, átmeneti érmetárolók, amelyekkel tovább növelhető a fizetési biztonság. Programozhatóságukból adódóan többféle pénzérme (akár többféle pénznemben), zseton programozható. Előfordul, hogy egy újonnan kiadott érme anyagában eltér, akkor egyazon értékű, de különböző kibocsátású érmék gond nélkül beprogramozhatók.
  • Több fajta kommunikációs interfész protokollt támogat, így az impulzusos, párhuzamos, RS-232, MBB, CCTalk. 
  • A kimeneti impulzusok hossza széles határok között programozható, ugyanakkor kiegészítő vezérlő elektronikával együttműködik, ahol már tényleg a megrendelő igényinek megfelelő működtetés valósítható meg.
Fizetős zuhanyzók kialakítása, működtetési lehetőségei

Fizetős zuhanyzók kialakítása, működtetési lehetőségei

Figyelembe véve az energiaárak és vízdíjak emelkedésének, egyre több helyen merül fel a fizetős zuhanyzók kialakításának az igénye. A fizetős kialakítás elfogadható árazása mindenképpen az energiatakarékosság irányába tereli az üzemeltetőket és ezzel a használókat is. Fizetős zuhanyzók kialakításának igénye alapvetően a kamionparkolókban, kempingekben, benzinkutaknál, hajó kikötők zuhanyzóiban merül fel, amelyeknél zuhanyzási lehetőség is kialakításra került.

A zuhanyzók kialakításuk szerint lehetnek egyszemélyes zuhanyzók, illetve olyan több személyes zuhanyzók, ahol egy helyiségben több zuhanyállás található. Ez a felosztás igaz a fizetős zuhanyzók kialakítása során is, az egyszemélyes zuhanyzók esetében már a helyiségbe történő belépés fizetéshez kötött, míg a többszemélyes zuhanyozók esetében a fizetés zuhanyállásokként, a helyiségbe történő belépés szabadon történik.

Új generációs fizető automata, érintésmentes fizetési lehetőséggel

Új generációs fizető automata, érintésmentes fizetési lehetőséggel

A B&K Kft. által gyártott nyilvános WC-kben már jó ideje rendelkezésre áll az érmevizsgáló mellett a bankkártyás fizetési lehetőség, ezt a megoldást terjesztettük ki a dobozolt beléptető, beengedő termékeinkre. Az új fizető automata rendszerünk tartalmazza a hagyományos, elektronikus érmevizsgálót és megrendeléstől függően (ki melyik bankkal tud vagy akar szerződést kötni) a bankkártyás fizetéshez szükséges Nayax Onix, vagy az Ingenico Self 2000 bankkártya terminált. A bankkártyás fizetési lehetőségből adódóan természetesen vezetékes vagy vezeték nélküli internetelérés szükséges!

Mosdóhigiéniai termékeink, szaniterek

Mosdóhigiéniai termékeink, szaniterek

A "szaniter" szó általában a vízellátással és a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos rendszerekkel, berendezésekkel, valamint az ezekhez kapcsolódó mosdóhigiéniai funkciót ellátó termékekkel foglalkozik. A szaniter fogalom tartalmazza a fürdőszobai és konyhai csaptelepeket, WC-ket, mosdókat, zuhanyzókat és más olyan eszközöket, amelyek a vízhasználatot és a higiénia fenntartását szolgálják a háztartásokban, középületekben és ipari létesítményekben. A szaniter terület fontos a lakossági és ipari ingatlanokban egyaránt, mivel az megfelelő vízellátást, víz- és szennyvízelvezetést biztosít, ami létfontosságú az egészségügyi és kényelmi szempontokból.