Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyaralók, hétvégi házak, présházak fűtése de hogyan?

Nyaralók, hétvégi házak, présházak fűtése de hogyan?

Nyaralók, hétvégi házak, présházak fűtése szinte minden tulajdonosnak problémát okoz, különösen ha az épületben vízvezeték és hozzá csatlakozó berendezési tárgyak is vannak. A főszezonban, amikor  a nyaralási időszak, vagy présházak esetében a szőlővel, borral kapcsolatos munkálatok folynak, nincs gond, ugyanakkor a tavaszi, őszi és téli időszakban szívesen töltenek az emberek egy-egy hétvégét a nyaralóban,  a hétvégi házban. Présházak esetében ez az az időszak amikor a gazdák családdal barátokkal kivonulnak egy kis borkóstolásra és kvaterkázásra. Ekkor jön az első meglepetés, hogy bizony az épület, a berendezési tárgyak át vannak hűlve, dermesztő hideg van.

Az időszakosan használt épületekben a fűtési megoldástól azt várjuk, hogy az épületben minél előbb meleg legyen.

 

A megoldás lehet a fafűtésű kályha vagy kandalló, hiszen ezek a fűtési megoldások viszonylag hamar melegítik a helyiségek levegőjét. A kandallók esetében már létezik a levegő szabályozott kényszer keringetése is, amely nagyban elősegíti, hogy a helyiség levegője mielőbb meleg legyen és elkezdje a falak és a berendezési tárgyak felmelegítését. A kályhák, kandallók használata igen hangulatos tud lenni, hiszen jó nézni  a lobogó tüzet és érezni az áradó meleget, ugyanakkor időjárástól függően akár több óra is eltelhet amíg elfogadható és komfortos érzetet nyújtó meleg lesz az épületen belül.

A másik, véleményünk szerint praktikus, kényelmes, gyors és gazdaságos fűtési megoldás az infrafűtés.

 

Infrafűtés mint  elektromos fűtési megoldás több előnnyel is rendelkezik:

  1. Az elektromos Infra  hősugárzó nem a levegőt hanem a tárgyakat melegíti hasonlóan a napsütéshez, így az emberi testet, a falakat, padozatot, berendezési tárgyakat melegíti és majd azok melegítik fel a levegőt.
  2. Az infravörös sugárzás 80%-ban a környezetében lévő tárgykat, 20%-ban a levegőt melegíti
  3. Az infravörös sugárzás működési elvéből adódóan a bekapcsoláskor azonnal érezzük a sugárzó meleget
  4. Az infra hősugárzók jellemzője a relatíve alacsony beruházási költség és a nagy üzembiztonság
  5. Az infrasugárzó fűtési megoldásból adódóan kicsi a hőmérséklet különbség a padozat és mennyezet között
  6. Az elektromos fűtések, így az infrafűtés is jól vezérelhető, szabályozható
  7. Vezérelhetőségből adódóan ma már rendelkezésre állnak olyan elektronikus kártyák, amellyel SMS küldéssel vezérelhetjük fűtési rendszerünket. Akár előző nap este vagy kora reggel  egy SMS üzenettel bekapcsolhatjuk a fűtést, így másnap már egy temperált helyiség várhat bennünket.
  8. Amennyiben fagyvédelemre is szükség van, akkor olyan elektronika is választható amely fagyveszély esetén bekapcsolja a fűtést és egyben üzenetet is küld…..
  9. Az infrasugárzást a szél nem fújja el, így a tavaszi és őszi szezonban teraszon történő tartózkodást is kellemessé tudja tenni

 

Infrafűtés, infra sugárzás, elektromos fűtés

 

Infrafűtésről, infra hősugárzóról bővebben >>