Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szappanadagolókról és kézfertőtlenítő adagolókról bővebben

Szappanadagolók, kézfertőtlenítő adagolók leggyakoribb megoldásai a fali, falra szerelhető kialakításúak. Anyagukban ma már széles a választék, kiindulva az ABS műanyagtól, a porszórt acéllemeztől egészen a rozsdamentes lemezből készült adagolókig, széles a választék. Működtetés alapján is jól csoportosíthatók a szappanadagolók és a kézfertőtlenítő adagolók egyaránt. Közösségi, nyilvános WC-kben legnagyobb számban kézi működtetésű fali szappanadagolókkal találkozhatunk.

Nyilvános WC-k mosdóiban gyakori megoldás a mosdópultok beépítése, amelyek anyagukat tekintve általában Corianból, műgyanta kompaktlenezből vagy rozsdamentes acél lemezből készülnek.. Népszerűségük növekedésnek hatására egyre gyakrabban találkozhatunk mosdópultba építhető szappanadagolókkal is. Nagy átlagban a szappanadagolók kézi működtetésűek, a szappantartály a pult alatt van, ugyanakkor a szappan feltöltés felülről történik.

Mosdópultba építhető szappanadagoló

Külön kategóriát képeznek az automata szappanadagolók, az automata kézfertőtlenítő adagolók

Fali automata szappanadagolók gyakran alkalmazott megoldások. A szenzoros szappanadagolók, kézfertőtlenítő adagolók fontos higiéniai követelményt elégítenek ki, hiszen az adagoló érintése nélkül adagolják a folyékony szappant, vagy a kézfertőtlenítő szert.

Mosdópultok esetében a szenzoros szappanadagolók formai kialakításai nagyban hasonlítanak a mosdó csaptelepek kialakításához. Ebben az esetben a szappantartály a mosdópult alatt található és a folyékony szappan adagolását perisztatikus pumpa végzi, szemben a fali szappanadagolókkal, ahol a szappantartály az adagolópumpa felett található, így az adagolást elektromechanikusan működtetett pumpa végezheti.

Mosdópultba építhető automata szappanadagoló

Új megoldásként jelent meg a piacon az elektromos csaptelepbe integrált automata szappanadagoló, ahol a szappantartály a perisztatikus pumpával egyetemben a mosdó vagy a mosdópult alatt található. Ez a megoldás nem előzmények nélkül való, hiszen a B&K Kft már évtizedek óta gyárt olyan kézmosó modulokat (minden egyben kézmosó egység), ahol a kézmosási folyamat egyetlen kézközelítéssel indul, a folyékony szappan és a kézmosóvíz közös kifolyón érkezik és a kézmosást követően a kézszárítás automatikusan indul és áll le. Természetesen a működési ciklusok időtartamai az igényeknek megfelelően beállíthatóak.

Kőzmosó modul elektronikus csapteleppek, automata szappanadagolóval, kézszárítóval

Ugyanevvel a műszaki megoldással üzemelnek a falba süllyesztett, vandálbiztos, nyilvános WC-kbe tervezett, minden egyben kézmosó egységünk is.

Falba építhető kézmosó modul, csapteleppel, szappanadagolóval, kézszárítóval

Az automata kézfertőtlenítő adagolóknak az alkalmazás módjától függően számtalan kialakítása lehetséges:

A kézfertőtlenítő adagolók esetében már kiemelten fontos az automatikus működtetés és a precíz adagolás. Orvosi, sebészeti bemosakodókhoz speciális , magas kifolyóval rendelkező automatikus szappanadagolót / kézfertőtlenítő adagolót  gyártunk, a precíz adagolást itt is nagy üzembiztonságú perisztatikus pumpa végzi. 

Ma kórházakban, éttermekben irodaházakban, illetve nyilvános mosdók kijáratánál gyakran alkalmaznak állványos kézfertőtlenítő adagolókat megakadályozandó a fertőzések terjedését.

Egyre gyakoribb megoldás, hogy a WC-kben, a WC-papír adagolók mellet még fertőtlenítőszer adagolókat is beépítenek, hogy a WC-ülőkét a használók fertőtleníteni tudják.

Az egészségügyben, kórházakban, rendelő intézetekben kiemelt fontosságú a higiénia, így a könyökkaros kézfertőtlenítő adagolók mellett, főleg a közösségi helyeken is egyre inkább gyakori az automata kézfertőtlenítő adagolók kihelyezése és használata. Használatuk egyszerű, automatikus, és segít elkerülni a kéz útján terjedő fertőző megbetegedéseket.

Élelmiszeriparban, állatszaporító telepeken a technológiai területre történő belépés során, a személyi beléptetésnél speciális kéz és csizma/cipő fertőtlenítés történik. A személyzet csak akkor léphet be ha azok a belépésre jogosultak, megtörténik mind a két kéz fertőtlenítése és evvel egy időben a lábbeli tisztítása és fertőtlenítése is. A higiéniai beléptető azonnal leállítja a beléptetést ha a vegyszertartályban minimum szint alá csökken a fertőtlenítőszer szintje.

Higiéniai beléptetők, kézfertőtlenítő, csizmamosó és fertőtlenítő