Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Most vált igazán fontossá a víztakarékosság

Most vált igazán fontossá a víztakarékosság

Egyrészt az energiaárak elszabadulása, másrészt pedig az esőhiány hatására fellépő vízhiány miatt a víztakarékosság kiemelkedő fontosságal bir

 

A BKH2008111 AIRJET zuhanyfej és a BKH2008211 kézi zuhany a beépített áramláskorlátozó hatására csökkenti a vízfelhasználást, a légbeszívó rendszeréből adódóan a vizet feldúsítja levegővel és így stabilizálja a víznyomást. Ennek eredménye képpen a hagyományos zuhanyfejekkel, zuhanykarokkal ellentétben a kiáramló alacsonyabb vízmennyiség mellet, a vízhez kevert légbuborékok hatására megnő a kiáramló víz nyomása, amely még igazán elfogadható és komfortérzetet biztosító, zuhanyozásra alkalmas vízképet biztosít.

Az átlagos zuhanyfejek körülbelül 13 liter/perces maximális vízátfolyással rendelkeznek 3 bar víznyomáson. 5 perces zuhanyzással számolva alkalmanként 65 liter víz folyik el. Ez a vízmennyiség a víztakarékos zuhanyfejünk segítségével jelentősen csökkenthető, hiszen ennek vízáteresztő képessége a kisebbik vízkorlátozó beépítése mellett (2,5 jelzésű) a légbeszívó szelepnek köszönhetően 7,5 l/perc 3 bar víznyomáson. Szintén 5 perces zuhanyzásnál ezzel a zuhanyfejjel csak 37,5 l víz folyik el. Ezáltal nemcsak kevesebb meleg, illetve hideg vizet használ fel a használó, de a csatornadíjat is jelentősen csökkentheti.

AIRJET víztakarékos zuhanyfej AIRJET víztakarékos kézizuhany

Az AIRJET zuhanyfej és kézi zuhanykar használatának előnyei:

  • Rendkívül gyorsan megtérülő ár-érték arány (kevesebb, mint fél év alatt megtérül.)
  • Víztakarékossága révén csökkenti a rezsiköltségeket - óvja vízkészleteinket
  • Kellemes zuhanyzást biztosít, így javítja használójának közérzetét - legálisan csökkenti vízszámláját!

 

Víztakarékos perlátor, areator

A víztakarékos perlátor egy rendkívül hasznos kiegészítője lehet otthonunknak. Megfelelő alkalmazás esetén úgy csökkenti a vízfogyasztásunkat, hogy azt a vízhasználat során szinte észre sem vesszük.


Ezek a perlátorok (vagy aeratorok) a csapból kifolyó vizet levegővel keverik össze, így az átfolyási érzet alig csökken, a vizbe kevert légbuborékok feldúsítját a kifolyó vizet. Ugyanakkor egy edény megtöltése alatt is észre vehetjük, hogy míg a hagyományos perlátorokon át 2-2,5 másodperc alatt telik meg egy 5dl-es edény, a víztakarékos perlátorral ez az idő 5-ször tovább is eltarthat, azaz ennyivel lassabban folyatunk el ugyanannyi vizet. Egy hagyományos csapból egy perc alatt 12-15 liter víz folyik ki.

 

Víztakarékos perlátor, areator Viztakarékos perlátor, areátor

 

Az I6701.2, illetve az I6700.2 víztakarékos perlátorok ezt a mennyiséget jelentősen, 2,5 liter/percre csökkentik. Ezen perlátorok másik igen fontos jellemzője a vízkőmentes kivitel. A műanyag rácsra nem tapad rá a vízkő, ennek köszönhetően a termék gyakorlatilag elhasználhatatlan.