Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

WC-öblítés

WC öblítés a közösségi mosdókban

Direkt vagy tartályos WC öblítés ez itt a kérdés?

Tartályos öblítés:

  • a WC tartályok önálló és beállítható szintérzékelővel rendelkeznek, ennek megfelelően a kívánt öblítővíz mennyisége 3-9 liter között precizen beállítható. Feltöltődési idő a beállított vízmennyiségtől függően 30-70 másodperc lehet. Ez a feltöltési idő nagy forgalom esetében sem jelenthet gondot, mivel a használó távozása és az új használó újbóli öblítés igénye általában hosszabb, mint a feltöltődési idő.

 

WC öblítő megoldások

Munkahelyi vagy otthoni mellékhelyiség kialakítása során fontos szempont a WC csésze kiválasztása és a hozzá tartozó öblítési mód helyes megválasztása. WC csészék anyagukat tekintve lehetnek fajansz vagy rozsdamentes lemezből készültek, a vízelvezetés szempontjából lehetnek alsó vagy hátsó kifolyásúak, padlón állók vagy fali rögzítésűek. Az öblítési mód szempontjából lehetnek mély vagy alacsony öblítésű WC csészék.

A WC öblítővízének biztosítása szempontjából a WC öblítése lehet tartályos, vagy direkt öblítésű, a vezérlése lehet nyomólapos, nyomógombos, elektronikus és pneumatikus az alkalmazás helyétől és módjától függően.

Nyilvános WC modulok rendelése és beépíthetősége

A B&K Kft által tervezett és gyártott utcabútor jellegű automatikus WC-k fő moduljait külön is legyártjuk, evvel lehetővé téve, hogy épített épületben is ki lehessen alakítani automatikusan működő megfelelő higiéniai feltételeket biztosító illemhelyet.

Ahhoz azonban, hogy az épület tervezése és majd a WC modulok beépítése biztonságosan és funkciójuknak is megfelelően megtörténhessen, szükség van szakembereink  által nyújtott  támogatásra és információkra.

 

Falsík alatti WC tartály elektronikus vezérléssel (ALCAPLAST)

Nyilvános WC-kben alapvető követelmény, hogy a vendégtér berendezési tárgyai, a vezérlő elemek kialakítása eleget tegyen a higiéniai követelményeknek és egyben vandálbiztos legyen.  Az ALCAPLAST falsík alatti szerelőkerete és a hozzá tartozó falsík alatti WC-tartálya a beépítés módjából adódóan vandálbiztos. A WC tartályhoz használatos nyomólapok egy magárahagyott nyilvános WC-ben  nem tekinthető vandálbiztosnak,   ugyanakkor az érintéssel történő működtetés nem tekinthető higiénikusnak. 

Börtönök, menkulttáborok, sportlétesítmények vandálbiztos és vítakarékos berendezesei

Ha börtön, fogda, vagy más büntetés végrehajtási intézet vizesblokkjainak kialakításáról, felújításáról van szó, egészen más jellegű berendezések beépítésére kell gondolnunk, mint egy hagyományos zuhanyzó vagy mosdó esetében. Fontos szempont a vandálbiztos és funkcionális kialakítás. 

Vandálbiztosság és víztakarékosság tekintetében külön témakörönként kell foglalkozzunk a zuhanycsaptelepekkel és a hozzákapcsolódó zuhanyfejekkel!