Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DECOCHOC H2O védő és falburkoló PVC panel nedves, vizes területekre

DECOCHOC H2O védő és falburkoló PVC panel nedves, vizes területekre

Falvédő és falburkoló 1,5 mm vastag merev és antibakteriális PVC panel, amely teljesíti a Bs2d0 tűzállósági előírásokat. A panelek felülete finoman texturált matt felülettel rendelkezik és ezek a jellemzők teljes mértékben alkalmassá teszik a terméket nedves, vizes helyiségekben történő alkalmazásra, így közösségi mosdók, zuhanyzók és fürdőszobák falainak burkolására. A panelek vízlepergető képességéből adódóan minimális a felületen a vízkő képződés és maga az anyag egyben nagymértékű karcolásállóságot biztosít.

Fürdőszoba, zuhanyzó gipszkartonból

Mint tudjuk a gipszkartonból építeni fürdőszobát, zuhanyzót, praktikus és gyors megoldás. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az impregnált gipszkarton csak páraálló és nem vízálló, amennyiben a felületet csempézzük, hosszabb távon előállhat az a helyzet, hogy a csempék közötti fuga megreped, és a vizet átengedi, ami viszont a gipszkarton elázásához vezet. Erre a problémára megoldás a DECOCHO H2O falburkoló PVC panel.

A teljeskörű víz és nedvesség állóság érdekében az egymáshoz csatlakozó panelek termo-hegeszthetők, a hegesztő huzalt a színazonosság érdekében az SPM gyártja. Amennyiben a termo-hegesztés nem járható megoldás, úgy rendelkezésre áll szintén az SPM által gyártott szilikon gél is. A vegyianyagoknak és a karcolásoknak is ellenálló PVC panel könnyen tisztántartható, figyelembe véve az ISO26987 szabvány előírásait.

A panelek vízszintes és függőleges összeillesztésének és a szélek lezárásának egy másik útja a PVC színazonos FIN’COLOR, illetve az alumínium FIN’ALU illesztőelemek és lezáróelemek használata.

A külső és belső sarok elemek, padló és fal illesztőelemek termohajlítással készülnek, ajánlott csatlakoztatás a sík panelekhez termohegesztéssel történhet. A rendszerhez ugyanakkor rendelkezésre állnak eloxált alumínium belső és külső sarokelemek, valamint egy speciális belső sarokelem is, amely egy PVC rögzítő és egy flexibilis takaró elemből áll.

Környezetvédelmi szempontból a PVC panel nem tartalmaz nehézfémeket és semmilyen olyan anyagot, amely korlátozás alá esne, nem tartalmaz PBT/BPA-t sem. A termál stabilizálás érdekében kalcium-cink stabilizáló anyagot használnak a termék előállítása során, illékony anyagkibocsátása beltérre vonatkoztatva tesztelve van és teljes mértékben megfelel az ISO 16000-6 szabvány előírásainak.

Az építész tervezők a sztenderd, a gyártó által javasolt színválasztékából választhatnak. Beépítési metódus, a ragasztó választása és a felragasztás módja gyártó előírása szerint történhet.

Falvédő és falburkoló panel