Speciális kialakítás sütödék, péksége, tésztaüzemek számára:
- A forgókefék belépéskor cipőtalp portalanítást végeznek, szárazon forognak, nincs víz és vegyszer adagolás. Kézfertőtlenítés a szokásos módon működik Kilépéskor az infrasorompó indítja a forgókefét, a forgóvillás kapu kifelé irányban szabadon forog.
- A megrendelő döntése, hogy a kézmosás, kézszárítás a belépés feltétele vagy nem, azaz amennyiben feltétel akkor a beengedés csak akkor lehetséges, ha a kézmosási ciklus (54 sec) lefutott és a kézfertőtlenítés is megtörtént. Itt figyelembe kell venni, hogy a beléptető kapu átbocsájtó képessége a kézmosás és kézfertőtlenítés ciklusidejének az összege, ami hozzávetőleg 63 sec./fő
- Külön kérésre, opcionálisan lehetséges RFID kártyaolvasó beépítése a beléptető kapuba, ezzel biztosítva, hogy a munkaterületre csak a jogosult személyek léphetnek be, a beléptető kártya természetesen lehet azonos a munkaidő nyilvántartási rendszerben alkalmazottal.