Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zsírfogó, zsírleválasztó tisztítása, követelmények

Zsírfogó, zsírleválasztó tisztítása, követelmények


Környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, nagykonyhák, húsfeldolgozó üzemek esetében a technológiai térből elfolyó szennyvizet kötelező zsírleválasztó berendezésen keresztül csatlakoztatni a csatorna hálózathoz. Amennyiben a berendezés megfelelően működik, akkor a rajta átfolyó szennyezett vízből leválasztja az ülepedő szilád halmazállapotú szerves maradékot és egyben a zsírfogó kamrában leválasztja a felúszó olajat és zsírt. Ezen az úton biztosítja, hogy a csatornába befolyó víz összetétele az előírt határértéken belül legyen.

Ahhoz, hogy a kimeneti oldalon tartani lehessen az előírt határértéket, a zsírleválasztó berendezést a terhelés függvényében rendszeresen tisztítani szükséges, a zsírleválasztó berendezésből ki kell termelni a leülepített szerves hulladékot, az olajat és a zsírt. A megfelelő tisztítást, átmosást követően a rendszert tiszta vízzel az üzemi szintre fel kell tölteni, oly módon, hogy az iszap és zsír terek feltöltése közel egyidőben töltődjenek fel. Ezzel elkerülhető az elválasztó falak deformációja!

A zsírfogók által leválasztott iszap, olaj és zsír veszélyes hulladéknak minősül, így a tisztítási folyamatot, a hulladék elszállítását arra jogosult szakember végezheti és szállíthatja el!