Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

UV-C FiltAir beltéri UV-C légsterilizáló készülékcsalád

UV-C FiltAir beltéri UV-C légsterilizáló készülékcsalád
A FiltAir beltéri légsterilizáló berendezése hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására. A berendezés a működés első fázisában mechanikus tisztítást végez: leválasztja a levegőben lévő szilárd szennyeződéseket, a második fázisban pedig erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozókat. 

Alkalmazásával 99,99%-os csírátlanítás érhető el. Üzemeltetése rendkívül széles körben, így az egészségügyi és oktatási intézményekben, sportlétesítményekben, irodaházakban, szállodákban és vendéglátóipari épületekben, különféle kiskereskedelmi üzletekben és beltéri közösségi helyiségekben javasolt.

 • kis helyigény, letisztult, elegáns és diszkrét megjelenés
 • az energiatakarékos EC ventilátorok zajszintje alacsony
 • az UV-C sugárzók optikailag zárt térben foglalnak helyet

Alkalmazási terület

A FiltAir légsterilizáló berendezése hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására. A berendezés a működés első fázisában mechanikus tisztítást végez: leválasztja a levegőben lévő szilárd szennyeződéseket, a második fázisban pedig erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozókat. Alkalmazásával 99,99%-os csírátlanítás érhető el. Üzemeltetése rendkívül széles körben, így az egészségügyi és oktatási intézményekben, sport létesítményekben, irodaházakban, szállodákban és vendéglátóipari épületekben, különféle kiskereskedelmi üzletekben és beltéri közösségi helységekben javasolt.  

UV-C FiltAir beltéri UV-C légsterilizáló

Felhasznált anyagok

Fehér (RAL 9003) színű epoxy porfestékkel elektrosztatikusan festett alumínium lemez burkolata C4 korrozió állóságú.

Standard méretek

Jelenleg 2 méretben rendelhető, melyekkel 15 vagy 45 m² alapterületű helységek légsterilizálása lehetséges az óránkénti 5-szörös légcsere mellett.

Jellemzők

Kis helyigényének, letisztult, elegáns és diszkrét megjelenésének köszönhetően könnyen beolvad bármilyen környezetbe. Az energiatakarékos EC ventilátorok zajszintje alacsony.
A berendezés karbantartása és tisztítása egyszerű.

Tartozékok (opcionális)

 • UV-C FiltAir szerelt láb (szett) - a berendezés falra rögzítése ebben az esetben is kötelező!
 • Kifúvó oldali légterelő elem - magas belterű helyiségek esetén javasolt

Előnyök

 •  A berendezés intenzív UV-C sugárzással, káros melléktermék nélkül tudja semlegesíteni a szűrőn átjutott potenciális fertőzőket.
 • A hatékony szűrés és UV besugárzás hatására a gépből kilépő levegő gyakorlatilag csíramentes.
 • Az UV-C sugárzók optikailag zárt térben foglalnak helyet. Ellentétben az orvosi környezetekben (pl. a műtőkben) használatos UV-C sugárzókkal - melyek használata során nem tartózkodhatnak emberek a légtérben - az Airvent berendezése bármilyen belső térben (pl. orvosi vizsgáló szobában, váróteremben,betegszobában) folyamatosan használható.
 • Előnyös légmozgatást hoz létre, ami lefelé sodorja a levegőben szálló részecskéket és örvények nélkül folyamatosan a készüléken át megtisztítja a szoba levegőjét.

Működés

 • 1. A levegő az EC nyomókamrás ventilátor hatására alulról a készülékbe áramlik.
 • 2. A beömlő levegő áthalad a szűrőn, ami felfogja a levegőben lévő részecskék legnagyobb részét.
 • 3. Az UV rezonátor erős UV-C sugárzással sterilizálja a szűrőn átjutott legapróbb kórokozókat is.
 • 4. A csírátlanított levegő a berendezés felső részén át visszaáramlik a helyiségbe.