Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ZSÍRFOGÓ ÉS HOMOKFOGÓ BERENDEZÉSEK NAGYKONYHAI HASZNÁLATRA

ZSÍRFOGÓ ÉS HOMOKFOGÓ BERENDEZÉSEK NAGYKONYHAI HASZNÁLATRA

A konyhai zsírfogó, zsírleválasztó és homokfogó, homokleválasztó berendezés egy olyan eszköz, amely a fáziselválasztás során (folyadékok és szilárd szennyeződések fajsúly különbsége alapján) szétválasztja a konyhai szennyvizet, és a benne található szennyeződéseket.  A könnyebb, zsírok és olajok a felszínen maradnak, míg a nehezebb darabos szennyeződések a tároló tartály alján, iszap formájában ülepednek le.

A zsírfogó, zsírleválasztó jelentősége

abban áll, hogy használatával a csatornahálózatok elzsírosodását és eliszapolódását gátolhatjuk meg, (nagykonyhákban a mosogató után beépítve) – egy szakszerűen méretezett és beépített zsírfogó (zsírelválasztó) tartállyal.

Zsírfogó keresztmetszet

A zsírfogók, zsírleválasztók a nagykonyhai lefolyóvezetékek nélkülözhetetlen és kötelező eszközei. Alkalmazásukról a HACCP, MSZ és DIN szabványok rendelkeznek. Beépítésük fontosságát igazolja, hogy zsírfogó tartály beépítése nélkül, engedélyt sem kaphat egy nagykonyha sem!

Zsírfogó, homokfogó Rozsdamentes zsírogó, homokfogó

 

Zsífogó berendezés működési elve és feladata

Éttermekben, húsüzemekben, vágóhidakon a zsírfogó berendezés mint fázisszétválasztó berendezés szétválasztja a berendezésbe érkező zsírokat és szilárd anyagokat. A fázisszétválasztás során  a szilárd szennyeződések leülepítése az első kamrában, az iszapfogóban  megtörténik, majd a víznél könnyebb zsír és olajcseppek a flotáció hatására összegyűlnek a folyadék felszínén, amelyet a befolyó folyadék szennyezési mértékének függvényében el kell távolítani, mivel a zsírfogó kapacitása, tisztító képessége a tisztítástól kezdve folyamatosan csökken.

A zsírfogó méretezése, kiválasztása során a berendezés terhelését és ennek megfelelően a zsírfogó űrtartalmát  méretezéssel kell meghatározni!

Zsírfogó, zsírleválasztó

Ismerni kell a napi maximálisan képződő szennyvíz mennyiségét, a beömlő szennyvíz hőmérsékletét, a szennyvízben lévő zsírok átlagos mennyiségét és a szennyvízben lévő tisztítószerek mennyiségét.

A zsírfogót, zsírleválasztót minden takarítást követően fel kell tölteni tiszta vízzel!

Termékválasztékunk, de egyedi igények szerint is gyártunk zsírfogókat! >>