Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közterületi ivókutak, ivóvizet az utcára

Közterületi ivókutak, ivóvizet az utcára

Utcabútor jellegű ivókutakat az utcára!

Mint az tudható az tiszta ivóvíz nagy érték és egyre nagyobb lesz, előállítási költsége folyamatosan nő. Az is érzékelhető, hogy a költségek növekedése, az illetéktelen célú vízhasználat következtében  eltűnőben vannak a közkutak. 

Ugyanakkor a klímaváltozás következtében,  a nyári időszakban rendkívül fontos, hogy elegendő vizet igyunk, de már környezetvédelmi  okokból az is fontos, hogy a szükséges vízmennyiség ne PET-palackos csomagolásból származzon. Ma már az is kiemelkedő jelentőségű, hogy az eltűnő közkutak helyére olyan közterületi ivókutak álljanak rendelkezésre amelyek egészséges, baktérium mentes ivóvizet szolgáltatnak, de egyben közterületi utcabútorként, akár díszkútként is megállják a helyüket.

Közterületi ivókút

A környezettudatos magatartásnak az is része, hogy kiránduláshoz, túrázáshoz, vagy csak egyszerűen az utazáshoz, munkahelyre ne PET palackban vigyük magunkkal a szükséges mennyiségű ivóvizet.  A kereskedelmi forgalomban már léteznek, akár hőszigetelt kivitelben is, kulacsok, amelyek akár ivókutakból újratölthetők, és  ha kell egyszerűen forró vízzel kimoshatók, azaz fertőtleníthetők.

Ivókútjaink csoportosítása kialakítás és funkciók szerint: